Strasznie ciepło, wręcz gorąco!
U was też tak? Bo u mnie ciągle 30 st., duszno, słońce... aż nie chce się nic robić, a o jedzeniu już nie wspomnę. Najlepiej piło by się ciągle coś zimnego, co powiecie na domową lemoniadę arbuzową bez cukru? Tradycyjne lemoniady robione są często z dużą ilością cukru i są bardziej słodkim niż lekkim i orzeźwiającym napojem.
Lemoniada arbuzowa
- 400 ml wody
- 2 grube plastry arbuza
- sok z 1/2 cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- kostki lodu
Arbuza kroimy na mniejsze części, pozbywamy się skóry i pestek. Przekładamy go do misy blendera, wlewamy wodę, sok z cytryny i dodajemy miód. Wszystko blendujemy. Do szklanek wkładamy kilka kostek lody, wlewamy lemoniadę arbuzową i gotowe!
Komentarze
Prześlij komentarz