Za oknem znowu słońce, truskawki się kończą, za to zaczynają się maliny i jagody!
Mój ulubiony sezon jeśli chodzi o owoce, uwielbiam te małe cudeńka, które mają w sobie tyle dobrego.
Tarta, idealna na lato, można na nią dać co się chce, ile się chce :) no i dodatkowo - zawsze wyjdzie!
Ja mam dzisiaj dla was propozycję tarty z jagodami i (prawie) lekkim kremem. Dobrze się prezentuje, więc jeżeli spodziewacie się gości, będzie idealna.
Letnia tarta z jagodami
spód (na formę o średnicy 26 cm):
Masa - serek mascarpone ubijamy, dodajemy jogurt, sok z cytryny i cukier według uznania, miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy do masy i wszystko dobrze wymieszać. Masę przekładamy na wystudzone ciasto. Na sam koniec wysypujemy jagody. Gotowe ciasto wstawiamy na 2 godziny do lodówki i możemy podawać!
Magazyn Maszkety!
Możecie zobaczyć na blogu małe zmiany, na prawym pasku jest ikonka magazynu Maszkety. Klikając w nią, możecie wejść na stronę magazynu i znaleźć się w świecie w którym pozostaniecie na dłużej, gwarantuje wam to.
Jeżeli jeszcze nie wiecie, magazyn Maszkety, jest to magazyn śląskiej blogosfery w którym znajdziecie dużo przepisów na tradycyjne śląskie potrawy, jak i nowe, które nie koniecznie kojarzą się ze Śląskiem. Znajdziecie co nieco o podróżach, o tym co dzieje się na Śląsku. Możecie też przeczytać o pasjach blogerek, szczególnie o Ani z bloga NaMiotle, ten artykuł miałam zaszczyt pisać, więc ZAPRASZAM!
http://magazynmaszkety.pl/
Zapraszam także na naszego fanpage jak i instagrama!
Mój ulubiony sezon jeśli chodzi o owoce, uwielbiam te małe cudeńka, które mają w sobie tyle dobrego.
Tarta, idealna na lato, można na nią dać co się chce, ile się chce :) no i dodatkowo - zawsze wyjdzie!
Ja mam dzisiaj dla was propozycję tarty z jagodami i (prawie) lekkim kremem. Dobrze się prezentuje, więc jeżeli spodziewacie się gości, będzie idealna.
Letnia tarta z jagodami
spód (na formę o średnicy 26 cm):
- 150 g mąki
- 100 g zimnego masła
- 50 g cukru
- 1 żółtko
- 400 g jogurtu greckiego
- 250 g serka Mascarpone
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżeczka żelatyny
- cukier do smaku
- 400 g jagód
Masa - serek mascarpone ubijamy, dodajemy jogurt, sok z cytryny i cukier według uznania, miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy do masy i wszystko dobrze wymieszać. Masę przekładamy na wystudzone ciasto. Na sam koniec wysypujemy jagody. Gotowe ciasto wstawiamy na 2 godziny do lodówki i możemy podawać!
Magazyn Maszkety!
Możecie zobaczyć na blogu małe zmiany, na prawym pasku jest ikonka magazynu Maszkety. Klikając w nią, możecie wejść na stronę magazynu i znaleźć się w świecie w którym pozostaniecie na dłużej, gwarantuje wam to.
Jeżeli jeszcze nie wiecie, magazyn Maszkety, jest to magazyn śląskiej blogosfery w którym znajdziecie dużo przepisów na tradycyjne śląskie potrawy, jak i nowe, które nie koniecznie kojarzą się ze Śląskiem. Znajdziecie co nieco o podróżach, o tym co dzieje się na Śląsku. Możecie też przeczytać o pasjach blogerek, szczególnie o Ani z bloga NaMiotle, ten artykuł miałam zaszczyt pisać, więc ZAPRASZAM!
http://magazynmaszkety.pl/
Zapraszam także na naszego fanpage jak i instagrama!
o mniamm!! uwielbiam jagódki :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńWow, wygląda przepysznie, a ja zrobiłam słoneczną tartę z brzoskwiniami (,kuchnia lidla,), mniam :)
OdpowiedzUsuńWspaniała tarta <3
OdpowiedzUsuńwygląda prześlicznie! *.*
OdpowiedzUsuń---
http://takeittasty.blogspot.com
http://facebook.com/takeittasty
próbowałam - genialna
OdpowiedzUsuń