piątek, 3 października 2014

Talarki z jabłkiem i cynamonem!

Małe, okrągłe, pachnące!
Talarki, delikatne, rozpadające się w ustach, dodatkowo jabłka, które właśnie teraz są na topie! Cynamon, który jest oznaką jesieni - chłodnych wieczorów, ciepłej herbaty i długiego spania :)

Robi je się szybko, dla znajomych, do kawy, herbaty. Nie potrzeba talerzyków, widelczyków, pasują na jeden kęs. Polecam!

Jak je zrobić?

Talarki z jabłkiem i cynamonem

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 3-4 małe jabłka
  • cukier
  • cynamon
Z ciasta francuskiego powycinać za pomocą szklanki lub specjalnych wykrawaczek, kółka. Przenieś je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, odstępy nie muszą być zbyt duże, ciasto francuskie nie rośnie za bardzo. Jabłka obrać, podzielić na 4 części, usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić na plastry, nie za cienkie. Na każde kółko z ciasta francuskiego, położyć jabłka, u mnie ok. 3 plastry. Na sam koniec wszystko posypać cukrem i cynamonem. Piec w piekarniku, w temp. 180 ºC przez ok. 15 minut. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Gotowe!
Prawda, że łatwe?












JESIEŃ! Jeśli jesień, to DRUGIE już wydanie magazynu MASZKETY!!
Jest tam mój przepis na Lekką zupę z cukinii, jak i kilka słów o Ani i jej miodobraniu :)
Znajdziecie tam też wiele innych pysznych przepisów, śląski i nie tylko!

http://magazynmaszkety.pl/
Zapraszam też na fanpage magazynu: https://www.facebook.com/maszketymagazyn?fref=ts




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz