Jeżeli myślę o babkach, od razu przypomina mi się dzieciństwo. Pamiętam, że babka robiona przez moją mamę, była najlepsza :) Często mieliśmy ją w niedzielę do kawy lub gdy przychodzili znajomi. Zawsze pomagałam mojej mamie w robieniu, oczywiście podjadałam wszystko co się dało :p
Oczywiście mamie babki zawsze wychodziły, wyrośnięte, odpowiednio wilgotne... Pycha!
Dzisiaj mam dla was babkę z orzechami i czekoladą, idealną na taką pogodę jak teraz, do ciepłej herbaty, kawy. Robi się ją dosyć szybko, jak chyba każdą babkę, jest wilgotna, no i naprawdę smaczna!
Babka z orzechami i czekoladą

Oczywiście mamie babki zawsze wychodziły, wyrośnięte, odpowiednio wilgotne... Pycha!
Dzisiaj mam dla was babkę z orzechami i czekoladą, idealną na taką pogodę jak teraz, do ciepłej herbaty, kawy. Robi się ją dosyć szybko, jak chyba każdą babkę, jest wilgotna, no i naprawdę smaczna!
Babka z orzechami i czekoladą
- 200 g mąki pszennej
- 180 g orzechów (możecie pomieszać jakie lubicie, u mnie były to przede wszystkim włosie i odrobina ziemnych)
- 250 g masła lub margaryny
- 4 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g gorzkiej czekolady
- 140 g cukru
Komentarze
Prześlij komentarz